We bieden nieuwkomers weer nieuw perspectief

Talents for the Netherlands heeft als missie bedrijven toegang te geven tot hoogwaardig arbeidspotentieel dat door hun achtergrond als vluchteling veelal buiten de reguliere arbeidsmarkt valt. Onze recruiters spreken de taal van deze nieuwkomers en kennen de cultuur dus als geen ander. Dit stelt hen in staat om grote groepen nieuwkomers te bereiken en op een efficiënte wijze potentiële kandidaten voor uw vacatures te vinden.

Nieuw potentieel

Er is op dit moment veel vraag en weinig aanbod op de arbeidsmarkt. Ondanks deze schaarste lukt het zowel bedrijven als nieuwkomers niet goed om elkaar te vinden. Vooroordelen, cultuur- en taalverschillen lijken daar de voornaamste oorzaken van te zijn. Van alle nieuwkomers is tot nu toe zo’n 15% erin geslaagd om betaalde arbeid te verwerven en dan nog veelal op tijdelijke basis. Veel nieuwkomers werken daarom niet, of ruim onder het niveau van hun eigenlijke kunnen. Dat leidt veelal tot frustratie en/of depressiviteit.

 

Vacature als uitgangspunt

Talents for the Netherlands neemt vacatures van organisaties als uitgangspunt. Aan de hand van deze vacature gaan wij gericht op zoek naar potentiële kandidaten binnen communities van nieuwkomers. Nadat wij een voorselectie hebben gedaan zullen wij de overgebleven kandidaten aan u voorleggen.

Oprichting

De initiatiefnemers van Talents for the Netherlands hebben, op basis van hun langdurige en gevarieerde werkervaring, een groot netwerk in Nederland. Zij worden daarbij ondersteund door de kennis en expertise van Leaders Trust, een vooraanstaande executive search organisatie.

Brugfunctie

Talents for the Netherlands staat voor het overbruggen van onder andere culturele verschillen. Nieuwkomers leiden vaak een leven zonder betaald werk of werken onder hun niveau. Dat willen wij ombuigen naar een leven met betaald werk en perspectief, met als uiteindelijk resultaat een positief effect op zowel het individu als op zijn of haar sociale omgeving.

Zoeken onder nieuwkomers

Wij zijn in staat om binnen de groep nieuwkomers, die mensen te vinden die door hun opleidings- en ervaringsniveau en hun competenties waardevol zijn voor de Nederlandse arbeidsmarkt. Wij maken hierbij gebruik van ons eigen netwerk en relaties en nemen uw vacature daarbij als uitgangspunt. Een search activiteit gericht op nieuwkomers dus.

Onze organisatie

De initiatiefnemers van Talents for the Netherlands zijn Wim Kerkhof en Freek Veenemans. Zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van HR en Recruitment. Wim Kerkhof was onder andere verantwoordelijk voor HR bij Zwitserleven en Unirobe Meeus Groep. Freek Veenemans is onder andere werkzaam geweest als Adviseur Management Development en Executive Recruitment bij ING Bank en NN-Group. Na beëindiging van hun actieve loopbaan hebben zij in 2019 besloten om, samen met de expertise en ondersteuning van Leaders Trust, een nieuwe onderneming op te richten met als missie een nieuw perspectief te bieden aan  onder andere nieuwkomers: Talents for the Netherlands.

Neem vrijblijvend contact op